Villacaafje Qissy met welverdiend pensioen

14 september 2015:

 

De geboortedag van Qissy.

 

 

 

 

 

 

Vier mooie kleintjes had moeder Uiltje ter wereld gebracht. De tekening van Qissy viel me al gelijk op, en bij het oppakken om te kijken naar het geslacht, hoopte ik al dat het een meisje zou zijn. En ja hoor! Een prachtige dame! Samen met zus Qarmen bleef ze dan ook uiteraard in de villa wonen.

Januari 2016:

Haar eerste show.

Manuela Eilander was de eerste keurmeester die deze knappe, nog kleine, dame mocht keuren. Ze vertelde me dat ik nog veel plezier van deze prachtige cavia ging beleven.

En gelijk had ze..... Tussen haar inmiddels glansrijke showcarriere door, heeft ze eind 2016 1 nestje gehad.

We willen tenslotte toch ook heel graag prachtige kleintjes van haar. Ze ging op date, en werd tien weken later moeder van een mooie vierling. Drie van die vier kinderen hebben er inmiddels voor gezorgd dat Qissy oma werd, en zelfs de geboorte van de achter-achterkleinkinderen is inmiddels al een feit.

in 2017

had ze haar hoogtepunt-jaar. Ze was na het herstel van haar zwangerschap nog mooier in haar velletje komen zitten. Vier maanden na het grootbrengen van haar kinderen, won ze voor de eerste keer in haar carriere de Cavia & Friends show in Amersfoort. Wat was ik trots op haar! En na verschillende shows in het binnenland gehad te hebben, met schitterende resultaten, werd het tijd om het buitenland op te zoeken. In duitsland werd ze ook zeer gewaardeerd, en in Belgie werd ze de weer beste cavia van de show.

In 2018 en 2019

scoorde ze nog steeds zeer hoge ogen met haar knappe uiterlijk en ontzettend lief karakter. Ze is een droomcavia om in mijn stalletje te zien rondlopen, en nog steeds geniet ik van haar als ik haar lekker zie genieten van hoe ze woont, samen met haar hokgenoten rondscharrelend in de Villa.

Mijn dieren, showdier of niet, zitten in lekker ruime ruimtes waar ze genoeg plek hebben om hun ding te doen en lekker cavia te zijn. Qissy woonde samen met castraat Remix en met showopvolgster Tatum. Nu zit ze inmiddels in de grote ruimte van bijna 3 meter, samen met 10 andere vriendinnen en castraat Sandokan.

Haar officiele pensioendatum was 23 juni bij de farm & Countryfair in Aalten. Nog steeds zit ze prachtig in haar velletje, en maakt ze het prima. Maar voor mezelf heb ik zoiets: Het is goed zo. Voor mij hoef je niet mee te gaan tot het niet meer leuk is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Soms zeggen ze, je moet stoppen op je hoogtepunt. Nou, die was er nu voor mijn mooie Qissy

 

Liefs Yvonne Schalks

In de volgende nieuwsbrief maakt Qissy haar kruidenmix bekend!

Sorteer op

Nieuwsbrief

Meldt je aan en ontvang maandelijks een kortingscode in je mailbox
Aanmelden
© 2013 - 2021 Cavia - alles wat je nodig hebt - de webwinkel van Caviaflat.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel